Staročeská rybí polévka s hrachem

Ingredience: 200 g vařeného hrachu, 400 g okrajových porcí a kostí z ryby, 1 mlíčí a 1 jikry, 100 g kořenové zeleniny, půl lžičky pepře, sůl, muškátový květ, 2 žemle, 1 lžíce másla na osmažení

 

Postup: z okrajových porcí, kostí a příp. i hlavy, zeleniny a soli uvaříme rybí vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou,m nakrájíme a vložíme do scezeného vývaru. Přidáme vařený a rozmačkaný hrách, maso z vývaru, které jsme dobře obrali z kostí, pepř, sůl, muškát a povaříme. Přidáme i zeleninu z vývaru, kterou jsme nadrobno pokrájeli. Dochutíme a podáváme s osmaženou houstičkou.

 

Tisk receptu