Masová pomazánka s droždím

Ingredience: 200 g hovězího nebo uzeného masa, 100 g droždí, 1 cibule, 50 g másla, 2 vejce, 1 tavený sýr, citrónová šťáva, strouhanka, kadeřávek

Postup: rozdrobené droždí dáme na máslo a pražíme až se začne připékat (na okrajích zhnědne), přidáme posekanou cibuli a za stálého míchání ji opražíme až je sklovitá. Necháme vychladnout a mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Vejce dáme do mixéru, přidáme vychladlou směs, zakápneme troškou citrónové šťávy a vše rozmixujeme. Pak přidáme nadrobno nasekané maso se sýrem a opět rozmixujeme. Je-li pomazánka příliš řídká, zahustíme strouhankou a domixujeme. Mažeme na tmavý chléb a zdobíme kadeřávkem. 

 

Tisk receptu