Kapr na grilu

Ingredience na 6-8 porcí: 1 kapr, 7 stroužků česneku, 7 bobkových listů, paprika sladká maďarská, paprika pálivá, oregano, sůl, citrónová šťáva, 5 - 7 lžic oleje

Postup: z vykuchané ryby stáhneme kůži a jestliže jsme šikovnější, můžeme ji i vykostit. Takto připravenou rybu naporcujeme, osolíme a namáčíme do marinády. Tu si připravíme z oleje, 7-mi stroužků rozdrceného česneku, 1 lžičky papriky sladké maďarské a podle chuti papriky pálivé. Kousky máčené v marinádě poskládáme do misky a jednotlivé vrstvy rybího masa prosypáváme oreganem a prokládáme bobkovým listem. Zalijeme zbylou marinádou. Přikryté necháme v lednici marinovat 2-3 dny, ale každý den rybu v marinádě přeložíme, aby se chuť koření rozprostřela do každého kousku masa. Pečeme 2-3minuty z obou stran na grilu a hotové pokapeme citrónovou šťávou. Jako přílohu doporučujeme pečivo.

Příloha: pečivo

 

Tisk receptu