Fazolový salát s klobásou

Ingredience: 425 ml bílých fazolí, 4 lžíce ovocného octa, sůl, pepř, špetka cukru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sekané petrželky, 6 lžic olivového oleje, 500g paprik, 200g klobásy, 1 hlávkový salát

 

Postup: fazole slijeme. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Oloupeme cibuli s česnekem a nakrájíme nadrobno. Spolu s posekanými bylinkami vmícháme do octové zálivky. Přilijeme olivový olej a našleháme je. Fazole zalijeme marinádou, promícháme a na 30 minut je uložíme do chladničky. Papriky rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme na proužky. Sloupneme střívko z klobásy a nakrájíme na kolečka. Salát rozebereme na listy a opereme. Natrháme je na kousky. Pokrájenou papriku s klobásou nasypeme k marinovaným fazolkám a promícháme. Misku vyložíme listy salátu a naplníme salátem.

 

 

Tisk receptu