Rybí salát
Ingredience: 1 ks sterilovaná kapie, 500 g rybí filé, 2 sladkokyselé okurky, 200 ml majonéza, mletý černý pepř, sůl, máslo
Zálivka: 1 cibule, 1 dl voda, 1 dl přírodní bílé víno, 3 k. nové koření, 6 k. celý černý pepř, 1 ks bobkový list
Postup: rybí filé osolíme a podusíme na másle doměkka. Nakrájíme na kousky a necháme vychladit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek, papriky a okurky necháme okapat. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky. Víno smícháme s vodou, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu, vložíme cibuli a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Necháme vychladnout. Vyjmeme celé kusy koření. V míse promícháme udušené filé s cibulouvou zálivkou, sterilovaným hráškem a nakrájenou paprikou. Přidáme majonézu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu odležet. Jemný rybí salát se zeleninou a majonézou podáváme s bílým pečivem. Salát můžeme použít na obložené chlebíčky.