Salát Bruselský

Ingredience: 500 g malých nových brambor, 400 g mladé růžičkové kapusty, 1 lžíce másla, sůl, pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 2 čekankové puky

 

Bylinková zálivka: 3 lžíce bílého vinného octa, hořčice na špičku nože, 6 lžic panenského olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky

 

Postup: brambory umyjte a vařte doměkka, sceďte, oloupejte, nakrájejte na plátky a nechte vychladnout. Kapustu umyjte. V hrnci rozpusťte máslo a kapustu asi 5 minut smažte. Přilijte trochu vody a smažte dalších 10 minut. Vyjměte, nechte okapat a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čekanku rozeberte a jednotlivé lísky pokrájejte. Šalotku na zálivku nadrobno nasekejte. Smíchejte ocet, hořčici, sůl, pepř a postupně vmíchejte olej. Pak přidejte šalotku a bylinky. Brambory, kapustu a čekanku rozdělte na talíře a pokapejte zálivkou.

 

Tisk receptu