Salát Rumcajs

Ingredience: mletý černý pepř, 2 lžíce majonézy, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky olej, 1 lžička worcesterová omáčky, 2 cibule, 20 dkg měkký salám, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky cukru, 4 ks sterilované okurky, sůl

Postup: nachystáme si dresink. V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme a svaříme ingredience v dresink. Nesmí přijít k varu! Necháme jej vychladnout. Pak si nakrájíme (nastrouháme) salám, okurku a cibuli, záleží na vás. Vše dáme do misky a přidáme zchladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Ještě lepší je uleželý z druhého dne.

 

Tisk receptu