Salát Vídeňský bramborový

Ingredience: 600 g brambor, 2 svazky ředkviček, 1/2 salátové okurky, 1 svazek petrželky s hl. listy

 

Zálivka: 100 g libové anglické slaniny, 2 cibule, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce másla, 4 nožičky vídeňských párků, 100 ml octa, 100 ml oleje, 100 ml masového vývaru, sůl, pepř

 

Postup: vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, ředkvičky na kolečka, okurku na tenké plátky, vše vložíme do mísy a promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, jarní cibulky na kolečka, cibule na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme slaninu, přidáme cibulky a cibule a krátce osmahneme. Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do pánve a opečeme. Podlijeme octem, olejem a masovým vývarem, osolíme a opepříme. Hotovou zálivku nalijeme na brambory s okurkou a ředkvičkami. Salát opatrně promícháme a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

 

Tisk receptu