Salát ze pstruha

Ingredience: 1 malý pstruh (si 1/2 kg), 4 lžíce oleje, sklenka bílého vína, 1 cibulka, 1 jablko, 5 lžic sterilovaného hrášku, 100 g majolky, 4 lžíce šlehačky, citrónová šťáva, 1 citrón, 1 hlávkový salát, 1 natvrdo vařené vejce

 

Postup: cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme očištěného a osoleného pstruha, opečeme jej, zalijeme vínem a podusíme doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme a necháme vychladnout. Opraný a osušený hlávkový salát nakrájíme na nudličky (několik listů si necháme vcelku), jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, majolku, šlehačku a vypečenou šťávu ze pstruha. Nakonec přidáme nakrájené nebo vidličkou rozdělené maso ze pstruha a dobře promícháme. Podle chuti přisolíme. Salát podáváme vychlazený, ozdobený lístky hlávkového salátu nebo přímo na listech salátu, ozdobený nadrobno nasekaným vejcem a kolečkem citrónu.

 

Tisk receptu