Biskupský chlebíček

Ingredience: 8 bílků, 140 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 50 g másla, 80 g sekaných ořechů (vlašské, lískové, burské, para aj.), 50 g sekané čokolády, 150 g kandovaného ovoce, čokoládová poleva nebo 200 g ledových kaštanů

Postup: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, ořechy, čokoládu, kandované ovoce a zlehka vmícháme prosetou polohrubou mouku, rum a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracované těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a zvolna upečeme v předehřáté troubě. Pečený chlebíček můžeme ozdobit koupenou nebo domácí čokoládovou polevou, výborná je také poleva z ledových kaštanů. Tu si připravíme tak, že 200 g ledových kaštanů rozpustíme ve vodní lázni.  Čokoládovou polevou potřeme celý korpus biskupského chlebíčku, i ze stran, a na povrchu můžeme ještě vytvořit efektní čokoládovou mřížku nebo zákusek ozdobit sekanými ořechy či mandlovými nebo kokosovými lupínky.

Tisk receptu