Čokoládový krém Mousse au chocolat 4 porce

Ingredience: 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce silné kávy, 1 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1/4 l šlehačky

Postup: čokoládu rozdrobte do mísy, dejte do teplé vodní lázně (60 stupňů) a rozpusťte. Studenou kávu rozkvedlejte s cukrem a žloutkem. Vmíchejte do čokolády a šlehejte metličkou, dokud krém nezhoustne. Přitom trochu zvyšte teplotu. Krém dejte do studené vodní lázně a co nejrychleji zchlaďte. Občas zamíchejte. Šlehačku ušlehejte a vychlaďte. Čokoládu vmíchejte opatrně, když je vychladla, ale ještě vláčná. Naplňte misky a chlaďte. Podávejte ozdobené malými tabulkami čokolády nebo šlehačkou.

 

Tisk receptu