Horká čokoláda

Ingredience: 75 g tmavé čokolády, 2 lžičky cukru, 1 tobolka vanilky, podélně rozříznutá, 250 ml mléka, 150 ml 12% smetany, hoblinky čokolády nebo kakao na posypání

Postup: všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechny čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami nebo kakaem. Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblihového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu. rozmíchaného ve studeném mléce. Čokoláda je pak ještě hladší. Pokud jste opravdový čoko experti, tak si do čokolády přidejte špetku chilli a podzimní deprese zmizí s prvním douškem této lahůdky.  

Tisk receptu