Milka Fondue

Ingredience:

Na těsto: 100g čerstvé smetany, 200 g (2 tabulky) mléčné čokolády Milka 100g Alpinemilk,  

Ovoce: jablka, banány, hrušky, ananas, jahody, kiwi, grapefruit apod. nebo, piškoty, sušenky, ořechy, marshmallows apod. citrónová šťáva

Postup: ohřejte čerstvou smetanu v menším kastrůlku. Přidejte čokoládu Milka nalámanou na menší kousky a za stálého mícháni ji rozpusťte. Přelijte do nádoby, ve které budete fondue podávat a stále udržujte teplé (např. ve vodní lázni). Nakrájejte ovoce i ostatní dobroty a poté jednotlivé nebo v kombinacích napichujte na párátka nebo speciální dezertní tyčky a obalujte je ve fondue. Než si tuto sladkou „jednohubku“ vložíte do úst lehce ji zchlaďte.
Tip: Pokapejte kousky banánu, jablek a hrušek šťávou z citrónů, zabráníte tím jejich ztmavnutí.

 

Tisk receptu