Perníčky dle Zdeňky

Ingredience: 650 g výběrové hladké mouky, 250 moučkového cukru, 100 g medu, 50 ztuženého tuku (např. Omega), 3 celá vejce a 1 žloutek, 1 kávová lžička jemně mleté skořice, 1 lžička tlučeného perníkového koření (anýz, hřebíček, badyán, muškátový oříšek, muškátový květ, fenykl, nové koření), 1 mírně navršená lžička sody

 

Postup: z ingrediencí důkladně vypracujte klasickým způsobem těsto a nechte ho 24 hodin odpočinout. Na druhý den ho rozválejte na 4 až 5 mm silnou placku, vykrajovačkami nebo nožem vykrájejte požadované tvary a jednotlivé kousky uložte na plech vytřený včelím voskem. Hned po upečení perníčky potřete rozšlehaným vejcem, aby získaly pěkný lesk. Přidat můžete také špetku kakaa a instantní kávy pro lepší barvu. Na tmavším povrchu pak lépe vynikne bílá poleva.

 

Tisk receptu