Pomerančové flummery

Ingredience: 3 větší pomeranče, 3/8 litru mléka, 4 dkg cukru, 2 dkg másla, 5 dkg bramborové moučky Solamyl, 1 žloutek.

Postup: jeden pomeranč rozkrájíme na tenké plátky a vyložíme jím studenou vodou vypláchnutou skleněnou mísu. Ostatní pomeranče vymačkáme, v získané šťávě rozmícháme bramborovou moučku do hladka, za stálého míchání přidáme do vařícího se mléka a necháme 4 minuty vařit. Cukr, máslo a žloutky vmícháme nakonec do horké kaše. Pro chuť přidáme trochu strouhané pomerančové kůry. Dáme pak do mísy na nakrájené pomerančové plátky, které dávají tomuto pokrmu lehce nahořklou pikantní pomerančovou příchuť. Kdo tuto hořkou chuť nemiluje, musí pomeranče oloupat. Povrch flummery ozdobíme rovněž tenkými plátky pomeranče. Podáváme se zmrzlinovými oplatkami.

 

Tisk receptu