Propletená roláda

Ingredience: 250 ml mléka, 40 g droždí, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kg polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 lžíce citrónové šťávy, 100 g rozpuštěného másla, tuk na vymazání plechu, vejce na potření, 200 g strouhaných vlašských ořechů, 200 g strouhané čokolády, 100 g moučkového cukru, 3 vejce.

 

Postup: z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek. V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citrónovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Na vále rozdělíme těsto na tři stejné části, každou vyválíme na placku, potřeme nádivkou, kterou připravíme tak, že ořechy, čokoládu a cukr zaděláme vejci. Stočíme jako roládu, průměr každé rolády je asi 6-7 cm. Ze tří rolád opatrně zapleteme cop, položíme ho na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme.

 

Tisk receptu