Savarin

Ingredience: 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 50 g cukru, 1 vejce a 2 žloutků, kůry z 1/2 citrónu, špetky soli, 100 g másla,  1/8 l mléka

 

Sirup: 100 g cukru a šťávu ze 2 pomerančů a 1 citrónu svaříme do zhoustnutí. Vychladlí sirup zředíme 20 cl rumu.

 

Postup: z 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 50 g cukru, 1 vejce a 2 žloutků, kůry z 1/2 citrónu, špetky soli, 100 g másla a 1/8 l mléka zaděláme těsto a dobře jej propracujeme. Vykynutým těstem naplníme hodně vymaštěnou formu a zvolna upečeme. Vychladlý moučník několikrát potřeme sirupem a otvor vrchovatě naplníme směsí libovolného ovoce. Podáváme se šlehačkou.

 

Tisk receptu