Věnec diplomatů

Ingredience: 3 vejce, 12 dkg cukru, 4 dkg pšeničné mouky, 4 dkg bramborové moučky Solamyl

Na krém: 1/4 litru mléka 2 žloutků, 2 lžiček cukru a 1 lžičky bramborové moučky Solamyl, maraskino nebo rum

 

Postup: nejprve uděláme lehké piškotové těsto ze 3 vajec, 12 dkg cukru, 4 dkg pšeničné mouky a 4 dkg bramborové moučky Solamyl. Obě mouky musíme ovšem prosít. Cukr utřeme se žloutky, pak přidáme po lžících tuhý sníh spolu s moukou. Těsto upečeme zvolna ve vymazané a moukou vysypané věncové formě. Zatím uvaříme ve vodní lázni vanilkový krém ze 1/4 litru mléka 2 žloutků, 2 lžiček cukru a 1 lžičky bramborové moučky Solamyl, do hotového přimícháme lžičku maraskina nebo rumu. Upečený věnec vyklopíme na vymazanou ohnivzdornou mísu, pokropíme jej rumem a do středu nalijeme uvařený krém. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, trochu jej osladíme a nahoru navršíme, rychle zapečeme v troubě až zrůžoví a pak hned podáváme hodně horké.

 

Tisk receptu