Zapečená čokoláda

Ingredience 2 porce: 50 g másla + trochu na vymazání formiček, 1 lžíce mletých mandlí + trochu na vysypání formiček, 100 g čokolády na vaření, 1 žloutek, 1 vejce, 2 lžíce přírodního krupicového cukru, 4 lžíce likéru Baileys, moučkový cukr na poprášení

Postup: troubu předehřejte na 230°C, horkovzdušnou na 210°C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte mletými mandlemi. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Poté spolu vyšlehejte do pěny žloutek, celé vejce a cukr a pak do této pěny jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček. V této fázi můžete zakrýt a uložit až na 4 hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, tak přidejte k době pečení dvě až tři minuty. Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne. Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu a moučkovým cukrem poprašte povrch.   

Tisk receptu