Závin z křehkého těsta

Ingredience: 20 dkg pšeničné hladké mouky, 10 dkg bramborové moučky Solamyl, 10 dkg másla, 8 dkg práškového cukru, 1 vejce a 3/4 prášku do pečiva, jablka, skořice, cukr

 

Postup: 20 dkg pšeničné hladké mouky, 10 dkg bramborové moučky Solamyl, 10 dkg másla, 8 dkg práškového cukru, 1 vejce a 3/4 prášku do pečiva. Vše zpracujeme na vále v těsto, které pak rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na placky. Z nich jednu položíme na plech vyložený papírem, posypeme jablky, houskou, skořicí, cukrem atd., přikryjeme druhou plackou, okraje zatiskneme, povrch pomažeme vajíčkem a pečeme. Z tohoto těsta lze připravit též mřížkový koláč.

 

Tisk receptu