Žloutkové řezy s malinami

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 5 žloutků, 120 g cukru, 300 g másla, piškoty, rum, maliny

 

Postup: mléko a lusk přivedeme k varu. Žloutky a cukr utřeme do pěny a po částech zašleháváme horké mléko. Potom mléko se žloutky zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Máslo napěníme a po lžících zašleháváme žloutkový krém. Na dno chlebíčkové formy dáme vrstvu máslového krému, na ní položíme piškoty zvlhčené mlékem a rumem, pokryjeme vrstvou krému a vrstvou čerstvých malin. Maliny potřeme krémem a končíme vrstvou piškotů. Necháme hodně vychladit, vyklopíme, ozdobíme zbylým krémem a malinami a rozkrájíme.

 

Tisk receptu