Jemný tvarohový nákyp

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 4-5 žemlí, 2 vejce, 1 lžíce másla, 200 ml mléka, 1-2 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 50-100 g sušeného či kandovaného ovoce (rozinky, meruňky, ananas aj.), citrónová šťáva, ovocná šťáva na polití.

 

Postup: žemle pokrájíme na drobné kostičky, přelijeme mlékem s cukrem a necháme chvilku stát. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, přidáme vanilinový cukr, citrónovou šťávu a nadrobno nakrájené ovoce. Nakonec vmícháme kostičky žemlí a zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé i studené pokapané ovocnou šťávou.

 

Tisk receptu