Slané sýrové pečivo

Ingredience: 200 g eidamské cihly, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g hladké mouky, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 vejce na potření, sůl, kmín a mák na posypání, na ozdobu vlašské ořechy

 

Postup: těsto zpracováváme na vále. Sýr jemně nastrouháme a přidáme změklý tuk, případně nakrájený na menší kousky. Mouku prosejeme, přidáme jogurt a sůl a zpracujeme v hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme kulaté nebo jiné tvary, přeneseme je na plech vymazaný tukem. Potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe půlkami ořechů a zlehka posypeme solí. Můžeme také posypat kmínem a solí příp. mákem a solí. Připravené tvary vkládáme do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova.

 

 Tisk receptu