Slané tyčky

Ingredience: 400 g hladké mouky, 250 g másla, 20 g droždí, špetka soli, 1 vejce, kmín, mák a sezamové semínko na posypání, 1 vejce na potření, olej na vymazání plechu

 

Postup: máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v misce změknout. Přidáme sůl, vejce, droždí a dobře promícháme. Přidáme prosetou mouku, vypracujeme v hladké těsto a necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát. Přendáme ho na plech, který jsme vyložili pergamenovým papírem a potřeli olejem. Plát nakrájíme na tyčinky o velikosti 4 x 1 cm. Tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, mákem a sezamovým semínkem. Pečeme 15 minut v troubě, kterou jsme rozehřáli na 165 °C. Po upečení tyčky sundáme z plechu a necháme vychladnout.

 Tisk receptu