Tiramisu IV.

Ingredience: 2 balení piškotů, 300 g sýru Lučina, 200 ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, 3 vejce,  4 lžíce moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 1.5 dl kávy, 1.5 dl mandlového likéru Amoreto, kakao na posypání

 

Postup: uvaříme si kávu, tak aby byla chuťově dobrá (nesmí být hodně hořká, jinak by to chutnalo jako spálené). Do dortové formy klademe piškoty, které nejdříve namočíme v kávě. Na tyto piškoty dáme krém, posypeme kakaem. Další vrstvu piškotů namočíme do mandlového likéru, přidáme krém, kakao.

Krém: lučinu umícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem. Poté vyšleháme šlehačkou se ztužovačem a přidáme do krému. Nakonec do krému dáme sníh z bílků. Vychladíme v lednici asi 6 hodin.

 

Tisk receptu