Şekerpare

Ingredience: 250g másla, 2 lžíce práškového cukru, 1/3 hrnku krupice, 2 hrnky mouky, 2 žloutky, kypřící prášek, mandle nebo lískové oříšky na ozdobu
Sirup: 2 hrnky cukru, 3 hrnky vody, šťáva z půlky citrónu

Postup: sirup povaříme asi 15 minut a dáme vychladnout. Máslo pokojené teploty smícháme s práškovým cukrem a promícháme. Opatrně vmícháváme krupici a mouku až nám vznikne jemné těsto. Zakryjeme a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C. Z těsta tvarujeme malé kuličky, dáme na plech, lehce ztlačíme a doprostřed položíme mandli nebo oříšek. Pečeme cca 20-25 minut dokud nezezlátnou. Po upečení namočíme do sirupu, necháme máčet asi 10 minut dokud nenasáknou dostatek tekutiny. Potom vyndáme a podáváme dobře vychlazené.

 

Tisk receptu