Revani

Ingredience: 4 vejce, 1/2 šálku cukru krupice, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 šálku krupice, 2/3 šálku mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr nebo vanilková tresť
Sirup: 1 šálek cukru krupice, 500 ml vody, lžička citrónové šťávy

Postup: z uvedených přísad povaříme asi 10-15 minut sirup, odložíme a necháme teplý. Do mísy dáme cukr, vejce, vanilku a lžíci oleje a ušleháme až se cukr úplne rozpustí. Pak přes síto opatrně přisypeme mouku smíchanou s krupicí a práškem do pečiva a ušleháme až nám vznikne jemé piškotové těsto. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší plíšek, vysypeme moukou a vlijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme. Troubu rozehřejeme na 180°C a pečeme asi 25-30 minut až povrch zezlátne. Ještě teplé revani rozřežeme na čtverce a opatrně polévkovou lžící poléváme sirupem. Necháme vychladnout v lednici, podáváme se šlehačkou, můžeme posypat mletými pistáciemi, oříšky nebo kokosem.

 

Tisk receptu