Smažená játra s paprikou

Ingredience: 500 g jehněčích nebo telecích jater nakrájených na kostky, 2 cibule, 2-3 lžíce hladké mouky, 3/4 hrnku olivového oleje, 2 feferonky nakrájené na proužky, sůl, pepř, čerstvě nasekaná petrželka

Postup: cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut odležet. Propláchneme vodou a lehce osušíme. V misce smícháme cibuli, feferonky a petrželku. Do misky dáme na kostky nakrájená játra a promícháme. Opatrně přisypáváme mouku - jen tak aby se vše obalilo a promícháme. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na něm osmahneme játra s cibulí, asi 2 minuty po každé straně. Osolíme a opepříme, přendáme na papírový ubrousek a zbavíme přebytečného tuku. Podáváme s osmaženými brambory jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako předkrm.

 

Tisk receptu