Biskupské čepičky

Ingredience: 250 g hladké mouky, 3 vejce, špetka soli, 50 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g pískového cukru, 100 g strouhaných mandlí, 100 g strouhanky

Postup: z mouky, 2 žloutků, soli, moučkového cukru a másla uhněteme těsto, přikryjeme a dáme vychladit. Ze 3 vychlazených bílků ušleháme se špetkou soli sníh. Přisypeme po částech cukr a ušleháme do tuha. Mandle smícháme se strouhankou a lehce vmícháme do sněhu. Přikryjeme a 40 minut chladíme. Těsto prohněteme a překrojíme. Rukama vyválíme 2 válečky, které nakrájíme na 4 mm plátky a položíme na plech. Z mandlové hmoty dlaněmi vykoulíme kuličky, položíme na placičky a vytvarujeme. Placičky potřeme žloutkem rozkvedlaným s trochou vody a dáme upéct do růžova.

 

Tisk receptu