Čokoládové tolary

Ingredience: 600 g másla, 450 g cukru, 600 g čokolády, 600 g hladké mouky, 300 g mandlových hoblinek, špetka mletého hřebíčku a skořice

Postup: čokoládu nalámeme do kastrůlku, na páře ji rozpustíme a necháme vychladnout. Máslo necháme v misce změknout, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme vychladlou, ale tekutou čokoládu a dobře promícháme. Do směsi přidáme prosetou mouku, mandlové hobliny a podle chuti koření. Dobře propracujeme. Těsto vyválíme na 3 cm silnou roládu, zabalíme ji do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou roládu krájíme na kolečka a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Upečené tolary necháme vychladnout a poté vždy polovinu tolaru potáhneme rozpuštěnou čokoládou.

 

Tisk receptu