Čokoládovo-špaldové tyčinky

Ingredience:150 g špaldových vloček, 150 g tuku Hera, 3 lžíce špaldové hladké mouky, 3 hořké mandle, 50 g třtinového cukru, 1/2 prášku do pečiva, čokoládová poleva

Postup: vločky vložíme do igelitového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme. Přendáme do mísy, přidáme změklou Heru, špaldovou mouku, nastrouhané mandle, cukr a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme špetku mouky. Těsto rozdělíme na 25 - 30 kousků. Na plech rozprostřeme papír na pečení. Z těsta vytvarujeme tyčinky a naskládáme je na plech. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a upečeme dozlatova. Tyčinky necháme dobře vychladnout, namáčíme je do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ztuhnout.

* Špaldová mouka získala své jméno od prastaré odrůdy pšenice, která je pověstná jemnou ořechovou chutí. Je výborně stravitelná, nevyvolává alergie, obsahuje hodně bílkovin a také zdraví prospěšné minerály jako hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek a vitaminy především skupiny B. Špaldová mouka je vhodná pro přípravu vánočního cukroví, ale připravuje se z ní také chléb a další druhy pečiva.

 

Tisk receptu