Kávové lanýže

Ingredience: 125 g mléčné čokolády, 150 g hořké čokolády, 125 g šlehačky, 3 lžíce silné vařené kávy, 70 g másla

Na potah: 200 g bílé čokolády, 150 g čokolády na vaření

Postup: šlehačku nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme nalámanou čokoládu, uvařenou kávu a vše převaříme. Směs necháme vychladit. Uvařenou směs přelijeme do nádoby a robotem ji dobře vyšleháme. Přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech rozprostřeme pečicí papír a něj nastříkáme asi 3 cm dlouhé lanýže a necháme ztuhnout. Bílou čokoládu nahrubo nastrouháme, čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Lanýže potáhneme v rozpuštěné čokoládě, hned obalíme v nastrouhané bílé čokoládě a necháme ztuhnout.

TIP: na obalování kávových lanýžů můžete místo bílé čokolády použít také strouhanou hořkou či mléčnou čokoládu, mleté oříšky, strouhaný kokos nebo sekané mandle. Čokoláda se lépe strouhá, když ji dobře vychladíte v lednici

Tisk receptu