Klášterní rohlíčky

Ingredience: 180g hladké mouky, 100g mletých mandlí, 100g mletých lískových oříšků, 70g cukru, 100g másla, 80g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, čokoládová poleva, mandlové lupínky
Postup: v míse smícháme mouku, mandle, oříšky a cukr. Přidáme změklé máslo, tuk, vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a poté chladíme zhruba 60 minut. Troubu předehřejeme na 190 stup. Z těsta na lehce pomoučněném vále vytvarujeme válečky o síle palce, které nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky a utvoříme rohlíčky. Plech pokryjeme pečícím papírem, poskládáme na něj rohlíčky a v troubě pečeme asi 12-15 minut. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Špičky rohlíčků potřeme polevou, ozdobíme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

 

Tisk receptu