Kokosové hrudky

Potraviny: 2 vejce, 1 lžička citrónové šťávy, 150g cukru, 200-250g kokosu, 6 sušených meruněk, na špičku nože kardamomu, po špetce mletého hřebíčku a muškátového oříšku, 40 kruhovým oplatek o průměru 4 cm
Postup:  z vajec ušleháme hustou pěnu. Do ní postupně přidáváme citrónovou šťávu a cukr. Strouhaný kokos vmícháme do krému. Velice jemně nakrájíme sušené meruňky, krájíme je vlhkým nožem, aby se nelepily. Takto rozmělněné meruňky také vmícháme do vaječného krému. Směs necháme 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Plech vyložíme oplatkami. Pomocí dvou lžiček na ně navršíme připravenou sladkou kokosovou hmotu s meruňkami. Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Necháme vychladnout a teprve potom kokosové hrudky opatrně sejmeme z plechu.

 

Tisk receptu