Kokosové rohlíčky s čokoládou

Ingredience: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g 100% tuku, 130 g strouhaného kokosu, 1 vejce, špetku prášku do pečiva, 2 lžíce mléka

Krém: 250 g mléka, 50 g cukru, 10 g vanilkového cukru, 40 g pudinkového prášku, 200 g másla

Na ozdobu: strouhaný kokos, 50 g kakaa, 200 g čokolády

Postup: tuk rozpustíme a přimícháme cukr s kokosem a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce a trochu mléka. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Mezitím smícháme mléko s cukrem a zahřejeme. Když se cukr rozpustí, trochu mléka odlijeme stranou a promícháme s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem a 3 - 4 minuty povaříme. Uvařený pudink během chladnutí často prošleháme. Do pudinku pak zapracujeme máslo a kakao a vyšleháme do pěny. Z těsta tvoříme rohlíčky a pečeme v předehřáté troubě 10 - 15 minut. Krém pomocí cukrářského sáčku stříkáme na rohlíčky, po ztuhnutí přelijeme čokoládovou polevou a sypeme kokosem.

Tisk receptu