Kolečka s mandlovým krémem

Ingredience: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek
Krém: 150 g pražených loupaných mandlí, 150 g moučkového cukru, 150 g měkkého másla, 2 lžíce pomerančové šťávy

Postup: na vál prosejeme mouku a cukr, rozdrobíme tuk, přidáme žloutek a rychle vypracujeme tuhé těsto. Necháme je odpočinout a vypichujeme formičkou kolečka. Klademe je na plech a pečeme při 175-200 °C dožluta. Mandle nasekané najemno utřeme s máslem a cukrem dohladka a postupně za stálého míchání přidáváme pomerančovou šťávu, abychom získali jemný roztíratelný krém. Kolečka slepíme krémem a na vrchu ještě trochu krémem ozdobíme. Navrch krému můžeme posadit želatinovou jahodu, lentilku, nebo čokoládovou ozdobu.

 

Tisk receptu