Makaronky v čokoládě

Ingredience: 100 g dobře vychlazené kávové čokolády, 4 bílky, špetku soli, 200 g cukru a mletých oříšků, 1-2 lžíce kakaa, 50-100 g moučkového cukru, 150 g čokoládové polevy.

Postup: zvolna rozšleháme bílky a sůl, rychle vyšleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Opatrně vmícháme najemno nastrouhanou čokoládu, oříšky a kakao, hmotu naplníme do cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou trubičkou. Plech vyložíme papírem na pečení, vysypeme moučkovým cukrem, nastříkáme na něj pusinky a pečeme v předehřáté troubě při 160°C 15-20 minut. Makaronky jsou upečené, když jdou snadno sejmout. Dáme vychladnout a polovinu namočíme do rozpuštěné polevy.

 

Tisk receptu