Ořechové trojhránky

Ingredience: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru a másla, vejce, balíček vanilkového cukru, prášek do pečiva.

Náplň: 120 g másla a moučkového cukru, velkou odlivku rumu, balíček vanilkového cukru, 3 lžíce mléka, 280 g jemně usekaných vlašských ořechů, 80 g meruňkové marmelády, menší odlivku rumu, čokoládovou polevu.

Postup: ze všech součástí vypracujeme těsto a dáme ho na 20 minut do ledničky. Marmeládu s rumem necháme přejít varem, rozmícháme a uložíme na teplém místě. Mléko, máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum krátce povaříme, přidáme ořechy, promícháme a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na velikost plechu, plát položíme na papírem vyložený plech, potřeme marmeládou a potom ořechovou náplní. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 25 minut. Necháme krátce prochladnout a rozkrájíme na trojúhelníčky. Po úplném vychladnutí ozdobíme pomocí papírového kornoutku čokoládovou polevou.

 

Tisk receptu