Proplétané věnečky

Ingredience: 20 dkg pšeničné hladké mouky, 7 dkg bramborové moučky Solamyl, 10 dkg cukru, 18 dkg másla, citrónovou kůru, 1 žloutek, 2 dkg kakaa, krystalový cukr na posypání

Postup: pšeničnou hl. mouku, bramborovou moučku a cukru prosejeme na vál; do směsi nožem zasekáme máslo, přidáme strouhanou citrónovou kůru, žloutek a zpracujeme v těsto. Rozdělíme na polovinu. Do jednoho dílu dáme kakao. Z každého dílu pak odkrojíme kousek, vyválíme proužky asi 1/2 cm v průměru a stočíme (propleteme) oba společně k sobě; takto spletené rozkrájíme na díly a stočíme ve věnečky; na povrchu pomažeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme zvolna na nevymaštěném plechu. Po upečení musí být vespod jen růžové.

 

Tisk receptu