Stříkané pečivo

Ingredience: 1 vanilkový lusk, 175 g másla, 125 g cukru, špetku soli, 125 g polohrubé mouky, 60 g mletých mandlí, 50 g na kostičky nakrájených kandovaných třešní, 200 g čokolády.
Postup: lusk podélně rozkrojíme a dřeň z něj vyškrábeme. Máslo ušleháme do pěny, zašleháme do něj cukr, sůl a dřeň. Šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Na krém prosejeme mouku, přidáme mandle a promícháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou. Plech vyložíme papírem na pečení, stříkáme na něj různé tvary, ozdobíme kandovanou třešní a pečeme 15 min. v předehřáté troubě při 180°C. Cukroví dáme vychladnout a dle libosti namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

 

Tisk receptu