Trojhránky

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 250 g rostlinného tuku, 250 g hladké mouky nebo 100 g celozrnné mouky nebo 80 g hladké mouky nahradit 80 g obilných klíčků, špetka soli, mouka na vál, tuk na plech

Postup: na vál prosejeme mouku, přidáme tvaroh, změklý tuk a sůl. Vypracujeme v hladké těsto. Těsto musí být na řezu stejnorodé. Můžeme ho dát asi na hodinu odležet nebo hned zpracovávat a tvarovat. Připravené těsto rozválíme na pomoučený vál, rozdělíme na čtverečky asi 6x6 nebo 8x8 cm velké. Střed vždy naplníme lžičkou tužší marmelády. Uzavřeme do tvaru trojhránků a strany k sobě dobře přitiskneme. Dáme na plech vymazaný tukem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Hned po upečení obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

 

Tisk receptu