Kotlety s pikantní omáčkou

Ingredience: 1 kg kotletky bez kosti v celku, 1 kg uzeného masa (nejlépe domácí), 4 cibule, 1 palička česneku, kečup, plnotučná hořčice, orchester, bílý pepř, chilli, 2 dl bílého vína. (množství asi pro 8 lidí)

Postup: kotletu důkladně potřeme česnekem a prosolíme, lehce okořeníme bílým pepřem, a pečeme při 170 °C. Po hodině přidáme na osminky nakrájené cibule a pečeme dalších 30 minut, při zvýšené teplotě na 200°C, maso vyjmeme a vzniklou šťávu rozmixujeme a nelijeme na pánev. Přidáme 2 dl vína, 3 polévkové lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, worchestr a chilli.  Řídíme se hlavně svojí chutí a množství přísad upravíme. Uzené maso dáme prohřát na páru. Maso nakrájíme na tenké plátky a střídavě klademe na talíř. Na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší, nebo vařeným bramborem.

 

Tisk receptu