Krkovice z jednoho hrnce

Ingredience: 3/4 kg vepřové krkovice, sůl, pepř, 4 dkg vepřového sádla, 15 dkg mrkve, pórek, 15 dkg fazolových lusků, 15 dkg celeru, 15 dkg bílého zelí, 10 dkg cibule, 1/2 kg brambor, 0,7 l vývaru (může být i z kostky), tymián, majoránka, zelená petrželka, pažitka

Postup: maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu a společně podusíme. Přilijeme vývar, okořeníme tymiánem a majoránkou a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut. V polovině úpravy přidáme na kostky nakrájené brambory, pórek a dovaříme. Hotové posypeme pokrájenou pažitkou a petrželkou. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.

 

 

Tisk receptu