Zapékaný segedín s hořčicí

Ingredience: 750 g vepřové plece, 1 cibuli, 500 g kysaného zelí, 400 g brambor, 200g červené papriky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce kmínu, 1 lžíci rajského protlaku, 1 lžíci mleté papriky, sůl, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice, 150 ml smetany, 2 bobkové listy

Postup: plec nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na drobné kostičky, zelí překrájíme. Brambory a papriky nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a opečeme maso, přidáme cibuli, kmín a orestujeme. Přidáme rajský protlak. Vše nakonec zaprášíme paprikou, osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Do vroucího základu přidáme zelí a bobkový list. Maso necháme zvolna dusit asi 45 min. Pak k němu přisypeme kousky brambor i papriky a podusíme 10 min. Guláš dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a přendáme do pekáčku. V troubě zapékáme 15 min.

 

Tisk receptu