Jubilejní bábovka

Ingredience: 6 vajec, 3 žloutky, 100 g cukru, šlehačka, 100 g mouky, 100 g másla, citrónová kůra, 1 sáček vanilkového cukru

Postup: do kotlíku dáme vejce a žloutky, cukr a šlehačku. Na mírném ohni tak dlouho šleháme dohusta až nám v tom šlehačka zůstává stát. Záleží na tomto stejnoměrném šlehání a pak na tom, bychom hmotu přílišným horkem nespařily, aby se bábovka ta zdařila. Ušlehanou hmotu sejmeme s plotny a šleháme dále do vychladnutí; pak k ní zlehka vařečkou zamícháme mouku a vlahé máslo, trochu citrónové kůry a sáček vanilkového cukru. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v dobře prohřáté troubě zvolna asi 3/4 hodiny. Podařená bábovka je lehoučká jak peří a jemné chuti.