Lidušky bábovka

Ingredience: 4 vejce, 200 g pískového cukru, 125 ml (1/8 l) mléka, 300 g polohrubé mouky, 125 ml rostlinného oleje, 125 ml vlažné vody, 1 prášek do pečiva, kakao

Postup: v kotlíku utřeme 4 žloutky s cukrem a olejem do pěny.Zašleháme vlažnou vodu a mléko. Pak přidáme směs polohrubé mouky s práškem a opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků. Polovinu těsta nalijeme do formy a do druhé poloviny těsta zamícháme kakao a obarvíme do hněda.Hnědé těsto nalijeme na bílé těsto ve formě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 až 45 minut (zkusíme špejlí).
Varianta Struhařov: 3 vejce, 1 šlehačka (33%), 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky. Suroviny smícháme a upečeme bábovku.

Tisk receptu