Ruská velikonoční bábovka

Ingredience:  na 12 kousků: 1 balíček sušeného droždí, 120 g cukru, 125 ml vlažného mléka, špetka soli, na špičku nože mletého kardamomu, strouhaná kůra z 1/2 citronu, 3 žloutky, 150 g másla, 100 g sultánek, 50 g sekaného kandovaného ovoce, 60 g sekaných mandlí, 200 g moučkového cukru a 2-3 lžíce citrónové šťávy na polevu

Postup: smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout. Mouku prosejeme do mísy, vytlačíme důlek, přidáme 110 g cukru, sůl, kardamom, citrónovou kůru, žloutky a máslo. Kvásek nalijeme do důlku. Vše důkladně prohněteme a necháme asi hodinu kynout. Odložíme stranou trochu sultánek, kandovaného ovoce a mandlí, zbytek zapracujeme do těsta. Těstem naplníme bábovkovou formu a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme asi 30 minut, vyklopíme a necháme vychladnout. Na polevu smícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou a bábovku potřeme.