Francouzské brambory paní Hany

Ingredience: syrové brambory, uzená krkovice, sterilované žampiony, pórek, paprika, tvrdý sýr, vejce, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, mléko

Postup: na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem, přidáme nasekané syrové brambory, osolíme a opepříme. Orestované žampióny smícháme s nakrájenou krkovicí. Na část syrových brambor navrstvím nakrájený pórek, krkovici smíchanou s žampióny, nakrájenou papriku a nastrouhaný sýr. Nahoru dáme druhou část brambor a osolíme. Na pekáč nebo zapékací mísu dáme poklici a prvních dvacet minut v troubě dusíme. Potom poklici sundáme a dáme znovu do trouby, aby zezlátly. Přidáme rozšlehaná, trochu osolená vajíčka necháme zapéct a těsně před dokončením posypeme sýrem a naposledy zapečeme.

Výborný recept, děláme ho často, díky za něj p. Hano

Tisk receptu