Táč z bramborové moučky

Ingredience: 8 dkg másla, 4 vejce, 14 dkg cukru, 20 dkg bramborové moučky Solamyl, 10 dkg pšeničné mouky, citrónovou kůru, 1/8 l kyselé smetany, půl balíčku prášku do pečiva

 

Postup: 8 dkg másla třeme, až zpění. Připravíme si 4 vejce, 14 dkg cukru, 20 dkg bramborové moučky Solamyl, 10 dkg pšeničné mouky, citrónovou kůru, 1/8 l kyselé smetany a půl balíčku prášku do pečiva. Do zpěněného másla přidáme z výše připraveného vždy 1 žloutek, trochu cukru, moučky a smetany a vždy těsto opět třeme. Až je vše smícháno, přidáme ze zbylých 4 bílků sníh, prášek do pečiva a zlehka zamícháme. Vylijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané moukou a zvolna pečeme. Podáváme s ovocnou šťávou nebo krémem.

Tisk receptu