Tvarohové řezy z bramborového těsta

Ingredience: 6 dkg másla, 2 dkg cukru,1 žloutek, sůl, citrónovou kůru, 2 dkg kvasnic, 3 lžíce mléka,  25 dkg mouky, 25 dkg bramborů

 

Náplň: 50 dkg poloměkkého tvarohu, 1 vejce, 6 dkg cukru, 3 dkg bramborové moučky Solamyl, citrónová kůra, 3 dkg hrozinek.

Poleva: 10 dkg cukru (práškového), 1/2 bílku, 2 lžíce rumu, podle potřeby teplé vody; vše třeme tak dlouho, až se poleva leskne.

 

Postup: utřeme 6 dkg másla, přidáme 2 dkg cukru,1 žloutek, sůl a citrónovou kůru. Z 2 dkg kvasnic, 3 lžic mléka uděláme kvásek, zkynutý střídavě zamícháváme s 25 dkg mouky, 25 dkg umletých, předešlého dne uvařených bramborů do utřeného másla; vše dobře vypracujeme a dáme zkynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, doprostřed po délce urovnáme tvarohovou náplň. Volné konce přehneme jako při zadělání obyčejné buchty, dáme na vymaštěný plech - hladkou stranou navrch - a potřeme rozšlehaným vajíčkem; upečeme do růžova. Ještě teplé upečené řezy polijeme rumovou polevou.

 

Tisk receptu